sobota 30. dubna 2011

Majáles

Kamarád se mi posmíval, kde mám foťák a co dám teda na "blogísek". Inu foťák jsem neměla, ale měli ho jiní. Odměnou za posměšky jim budiž uveřejnění na blogu! A ostravský Majáles nikdy nezklame :)

Dva poznatky:
- vzít si vysoké boty se vyplácí (snadno je druhý den umyjete a nemáte špinavé kalhoty až po kolena)
- nemít sluneční brýle se nevyplácí (máte tendenci na fotkách přiblble přivírat jedno oko)

 

-- HEZKOU SOBOTU --

čtvrtek 28. dubna 2011

Karen Millen

Vždyť vy víte, jaký jsem barbar. Neorientuju se ve jménech návrhářů, ani se o ně nijak zvlášť nezajímám. Přesto vám dám radu. Choďte sekáčovat s Léňou. Proč s Léňou? Protože vždycky vyhrabe i něco pro vás, a ještě se něco dozvíte. Já jsem se třeba dozvěděla, že zelený svetřík, který mi našla pochází od anglické návrhářky Karen Millen. Karen stojí za zkouknutí. Ani mně to nedalo, a podívala jsem se na ceny takových svetříků. Při pohledu na 100 Eur a výše za kousek, mi vypadly oči z důlků. Mám doma Karen za 80 korun českých.

Jedinou výhradou, jakou ke svetříku mám, je, že v té době, kdy ho Karen navrhovala měla asi špatné období, protože jinak si ty "diamanty" místo knoflíků neumím vysvětlit. Tak jsem je vyměnila .. Promiň, Karen.Výsledek posuďte sami.

A tímto končím své kňourání u článků Niky, že chci taky něco zeleného! Díky Leni :)





Původní "diamanty" vs. moje knoflíky


A dvě kabelky od Karen, kterým bych se vůbec nebránila ..


-- HEZKÝ DEN --

Giveaway no. 2 winners







Mašli do vlasů, aby ji našli vyhrává Míša a prstýnek vyhrála Evča! Gratuluji :)

Vy, co jste nevyhrály nezoufejte! Určitě to nebyla poslední giveaway. Cenou útěchy vám budiž dopřány fotky štěňátek na ochání a áchání. Klidně bych vám je půjčila na poňuchňání, kdyby to virtuálně šlo.

Od doby, co jste je viděli naposled ... otevřeli oči.

Začali se prát.

Nepřestali spát dobrou 3/4 dne :)

A pak zívat při probuzení

neděle 24. dubna 2011

Bouřka

První letošní bouřka, na mou duši na psí uši! Celé odpoledne hřmělo a lilo. Takže jestli dneska hodláte zaplavit blogspot letními články v šatičkách .. upřímně... Běžte do háje. A nečekejte, že je budu číst! Ale co kecám, já mám bouřku ráda. A aby vám to přeci jen nebylo líto, spolu s Dančou, která foukla v Brně, jsem já foukla v Ostravě a za chvíli ji máte i v Praze. Poslaly jsme ji vám. Máte radost?

Takže moc necivte, že mám punčochy i nadkolínka, nebo vás kousnu! Bylo chladno.

A konečně jsem vyvenčila Audrey :) 

Ještě jednou připomínám stále probíhající giveaway tady.


sukně H&M Showroom (děkuji!), boty New Yorker, taška Marks and spencer, prsten Boo´s DIY, všechno ostatní H&M

sobota 23. dubna 2011

Inspirativní Agniezska

Oksanka je moje hledačka pokladů. Před pár týdny mi představila pár nových blogů, pro mě doposud neznámých. A jeden, ze kterého jsem nadšená představím zase já vám. Blog Agniezsky:


Máte někdo, sakra, ponětí jak to ty Polky dělají? Jsou jemné, blogy zdobí perfektní fotografie a jednoduchý styl, který mi stejně vždy vezme dech.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

čtvrtek 21. dubna 2011

Už teď je pozdě!

Foceno před týdnem a jak se to počasí za ten týden změnilo! Co počasí .. hlavně příroda. Největší změny vždy pozoruju při nekonečných cestách do školy autobusem, kdy přejíždím několika městy .. min. týden byly stromy holé a jediným oživením byl všudekvetoucí zlatý déšť. A tento týden, jen o pár dní později, bylo všude zeleno :)

Za fotky i krásné odpoledne děkuji Lucce. Je neuvěřitelné, že před týdnem jsem u focení v saku mrzla a dnes se fotila v tričku :) ! Jo a ten den byly fotogenické možná tak ty divoké kachny, fotila jsem je, dokud mi kačer nezačal vyhrožovat.

Zítra jdu na odběry krve, tak mi držte palce ať to přežiju bez modřin a nevolnosti.

džíny Bershka, boty New Yorker, taška a sako H&M Showroom, šátek Gate, triko H&M, trenčkot F&F


středa 20. dubna 2011

Levis 505 = 70 Kč, tady jsme! Miluju ten sekáč :)


neděle 17. dubna 2011

Nespravedlnosti



EDIT: Omlouvám se za znovuzveřejnění článku, ale Photobucket mi ohleduplně smazal všechny fotografie a musela jsem je přeuložit.

Ještě více než nespravedlnost konaná na mně, mě rozčiluje nespravedlnost konaná na druhých. Fotky jsou ze dne, kdy mi nebylo moc do smíchu (podstatně staršího data :), tak jsem si náladu spravila barvami. Rovněž dík Andy za trpělivé focení, ochotu chodit bahnem, běhat na tramvaj a za marcipánovou Milku. A neochotu se opíjet, protože by to asi nedopadlo dobře. :)

Touha, ukázat vám co nejvíce nového oblečení najednou, mě vedla k tomu, že jsem téměř celá Háemková.

Nezapomínejte na giveaway tady. Jakékoliv dotazy přijímám tady.

sobota 16. dubna 2011

Chci

Chci aby mě někdo vzal tam, kde budu moct celý den ležet na louce a pozorovat mraky ..


pátek 15. dubna 2011

Ka-deř-ník

Když Oks, tak já taky. Ona je po ostříhání kluk se sexy výrazem a já jsem holka, které Lišák konečně opravil její zpatlanou ofinu a dal vlasům opět tvar. Po třech měsících rovné vlasy, které mě štvou už teď. Příště to prý mám zdarma, za rozhovor, který spolu uděláme. Tady to mám černé na bílém a vy jste mi svědky.

 

středa 13. dubna 2011

Nejlepší sekáč

Jak už jsem naznačila dva články zpátky, nejlepší sekáč v okolí se po půl roce vrátil .. Vyfotila jsem vám zběžně včerejší úlovky (jsou pomačkané, chlupaté a nevyprané), ale nebudu je žehlit, když je čeká prvně pračka, že :) Hodnota třech kousků dohromady nepřesáhla 200 Kč. V podstatě jsem si koupila věci, které jsem chtěla jít shánět do běžných obchodů - obyčejné námořnické tílko (bod za to, že je dlouhé až pod zadek) a jednoduchý černý propínací svetr (bod za obří knoflíky, které ho ozvláštní). 

A protože nejsem skřet, pro Ostraváky jsem si připravila bonus v podobě mapky, kde sekáč (jmenuje se Levňáček) najdete. Menší kruh znázorňuje tramvajovou zastávku Antonína Poledníka, kde vystoupíte a větší kruh znázorňuje menší obchoďák, kde second hand v druhém patře najdete. Slečnám, dívkám s velikostí 34/36 ovšem stejně jezdit nedoporučuji, protože tuhle velikost vykoupím já :D Zbytek je vítán!

Nejčastěji najdete kousky značek Atmosphere, Marks and Spencer apod. a nové zboží, je vždy v pondělí. V sobotu je vždy výprodej vše za 10 Kč.



Sekáčování zdar, přátelé!

Giveaway no.2

Slíbila jsem, že další kulatiny oslavíme menší giveaway, a já co slíbím to dodržím (jaké krásné klišé). Je vás tady 400. Když jsem s blogem začínala, říkala jsem si, že 100 čtenářů by bylo hezké číslo ...

Jak mě tak znáte, víte, že nejsem v DIY zručná jako Zuzka, nemám Beátinu hlavu plnou nápadů apod. Přesto mě Andy nedávno požádala, abych jí z krajky vyrobila mašli do vlasů ... Krajku vybrala sama a protože jsme jí koupily více, vyrobila jsem druhou mašli sobě. A stále bylo krajky dost .. a co z toho vyplývá? Mašle do vlasů, nebo prstýnek pro vás.

Podmínky soutěže jsou:
- být mým pravidelným čtenářem přes blogspot, nebo na facebooku (v případě fb mi napište do komentářů vaše křestní jméno a první písmeno příjmení :),
- napište, zda si přejete prstýnek nebo mašli do vlasů,
- nezapomeňte připsat svůj email,
- a protože jsem zvědavá, napište mi, co rádi čtete, zda vůbec čtete, popřípadě oblíbenou knihu, autora ...

Soutěž je pro všechny pro české i slovenské blogy. Výherci budou dva, stejně jako u minulé giveaway a vylosováni budou pomocí random.org.

 Prstýnek

Spona do vlasů

Hodně štěstí! 

A já vám moc za všechno děkuju :) 

pondělí 11. dubna 2011

V neděli se nedělá

Dodatek k článku z dneška: Pro všechny ostraváky i lidi z blízkého okolí! Tuto sobotu se koná speciální Pecha Kucha Night Ostrava. Místo konání - Janáčkova konzervatoř. Proč speciální? Jde o Pecha Kucha Night na podporu Japonska postiženého zemětřesením. Ve stejný den budou Pecha Kucha Night probíhat po celém světě. Tak přijďte v sobotu podpořit Japonsko! Doufám, že se tam potkáme.

A teď už k článku a k tomu, jak se v neděli nedělá :)
A já taky nedělala, i když bych měla. Což od dob VŠ prakticky neznám. Nerozlišuju týden, nerozlišuju víkendy a zálibně vzpomínám na to, jak jsem se na střední neučila od pátku do neděle. A abych si nepřipadala úplně k ničemu, tak jsem se s vervou chopila přetěžkého úkolu. Fotit štěňata, zas a znova. Už to začíná být nuda .. protože: jsou čím dál tím tlustší, nepoznáte kdy spí, protože spí pořád, ještě neotevřeli oči, i když by měli .. Rozvíjíme teorie, že možná ani nezačnou chodit a budou se jen koulet. Přesto když ráno vstanu, jdu se kouknout nejdřív na ně a když koukám na televizi tak s něma, aby jim nebylo smutno :D

Bonifác
 

sobota 9. dubna 2011

08.04.2011


Měl to být první opalovací den v parku. Místo toho se po celém prosluněném dopoledni zatáhlo půl hodiny po tom, co jsme hranici parku překročily. Aspoň jsem si stihla vyfotit třešně. I přesto mám ze včerejších fotek velkou radost. Další radost, z toho nového svetru na fotkách. A završila jsem to velkou radostí nad zjištěním, že můj nejmilovanější sekáč je opět otevřený v celé své kráse a plný pokladů pod 100,-.

 

čtvrtek 7. dubna 2011

Ivii Re

Než se tenhle blog zvhrne k blogu čistě zoofilnímu (koukám, že k tomu mám náběh nejen já, ale i vy!), ráda bych vám někoho představila. Rozhodla jsem se zhruba jednou za měsíc přidávat tip na nový blog, který mě zaujal a chtěla bych se o něj s vámi podělit.  Výjimečně to bude dvakrát za měsíc (např. zrovna tenhle, protože mám ještě jeden v záloze).

Ale blog, o který se s vámi chci podělit dneska je: http://ivii-re.blogspot.com/.

Ivii - máte pocit deja vi, že už jste tohle někde četli/slyšeli? Pak to cítíte správně. Ivii je moje milá kamarádka z Brna, o které jsem se na blogu už párkrát zmiňovala. K odhodlání začít blogovat jsem se ji snažila přemluvit opravdu dlouho, nějaké obavy o tom, že nebude mít o čem psát (jak se mi pokoušela trvdit), byly naprosto zbytečné. 

Protože kdo může mít dobrý blog, než slečna co má doma fotografa, ve fotografování začíná být sama vcelku zběhlá, orientuje se v umění, designu, architektuře a ještě se v poslední době pokouší vařit (čímž mě sakra štve!)? Tím nenastavuji nějakou blogovou laťku, říkám jen subjektivně, co obnáší dobrý blog pro mě. 

Tak neváhejte a zkoukněte Ivii. To, že je po čertech hezká a je Slovenka .. o tom už snad raději ani nemluvím!

Photobucket

úterý 5. dubna 2011

Nemůžu být bez

Skittles!
Photobucket
Photobucket

Jarních laků
lososová od essence
Photobucket
(když máte zaprášený objektiv, nemusí to být úplně na škodu!)
Photobucket

sobota 2. dubna 2011

Byl první duben lásky čas

Photobucket

Aneb když se Beáta s Lindou shledá, málokdy to bývá nuda.

Započaly jsme nevinně posezením na kávě. Měla jsem cappucino. Jaké cappucino? Cappucino s příchutí fialky, vážení. Ano, opravdu fialky!
Photobucket
 
Používá technologii služby Blogger.